Logo picker

Az Egyetemi Kutató és Innováció Központban (EKIK) működő Bejczy Antal iRobottechnikai Központ (BARK) fiatal csapata olyan mesterséges inteligenciára épülő megoldásokon dolgozik, amelyek előmozdítják a robotok alkalmazását olyan új területeken, mint az élettudományi laboratóriumok.

A videón látható alkalmazás egy saját fejlesztésű eljárás validációja, amely szimulált virtuális környezetben teljesen automatikusan, nagy tömegben generál felcímkézett tanító adatokat, fotorealisztikus képek formájában. Ezzel az eljárással szinte teljesen kiküszöbölhető a rendkívül időigényes kézi címkézés és jelentősen felgyorsítható a “bin-picking” típusú feladatok megoldása.

A Dr. Galambos Péter vezette kutatócsoport a Kiberorvosi Kompetencia Központ projekt keretében ilyen és hasonló megoldásokat fejleszt, amelyek segítenek a hazai és külföldi vállalatok folyamatainak hatékonyság javításában a legkorszerűbb robottechnikával a gyártóipar mellett olyan területeken is, mint a gyógyszerkutatás, vagy a biológiai laboratóriumok világa.

A kutatás az Európai Unió és az NKFIH finanszírozásában valósult meg a 2019-1-3-1-KK-2019-00007 projekt keretében.